S3 CHRIS, o komputer diagnostyczny z odsysarka i podajnikiem oleju tak w skrócie mi to opisali
[O2] Serwis DSG - TOTALNA ŻENADA oraz BIDA z NĘDZĄ
Zwiń
X
-
U nas są takie problemy z automatycznymi skrzyniami bo ludzie żyją w wiecznym przeświadczeniu że to się zaraz zepsuje, kosztowało będzie więcej od samochodu i nalezy czekać....Wszyscy czekają więc nie ma ich na rynku, nie ma ich w serwisach....
Ludzie od jutra kupujemy tylko automaty i zobaczycie że za rok wszystkie ASO będą wiedziały co to DSG, komputer z odsysarką do tego itp....Była O1, AGR -oszczędne cudo
Jest O2, BKD -porywisty rumak
Komentarz
-
-
jandrys, A tak spytam z ciekawosci masz DSG :P
Ja tam twierdze, ze nie ma sie co stresowac. Przez tyle lat ludzie ktorzy naprawiaja tylko automaty juz dawno wiedza co to DSG i jakie beda z tym problemy. Jestem za to ciekaw jaka jest zywotnosc sprzegiel, ale jesli cena ich wymiany przekroczy cene wzmocnienia tej skrzyni, to wole ja wyslac do Niemiec niz cos w niej w PL dotykac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda...warto pomyslec tez moze o jakims zamienniku, Maicroft kiedyś wspominał o jakimś "pancernym" DSG przenoszącym do 600Nm i nie ukrywam, ze to by mnie interesowało
Wzmocnienie DSG z Haldexem do 650Nm kosztuje 2,800€. Cena ustalana indywidualnie, jezeli interesuje nas wiekszy moment
Komentarz
-
-
dobra, mam juz jakies informacje:
kometa radzi sobie z wymiana oleju w DSG BEZ ZADNEGO GALAKTYCZNEGO URZADZENIA, wlasnie dziwne wydawalo mi sie takie komplikowanie sprawy.
stopien skomplikowania tej czynnosci jest zblizony do wymiany oleju w silniku, czyli nawet ktos kto ma do tych spraw dwie lewe rece (tak jak ja) powinien poradzic sobie z tym w normalnych warunkach warsztatowych, bez uzywania specjalistycznych narzedzi.
co tu wiele mowic, odkreca sie korek, spuszcza olej, wlewa nowy i po sprawie :roll:
jedynym problemem jest utrudniony dostep w porownaniu do altei na przyklad, wlasnie ogladalem jak to tam wyglada.
i tyle tej calej wielkiej filozofii :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ok, jeszcze filtr - jak jest w jakims miejscu utrudnionym to tez bedzie zonk.
No nic pytanie zobaczymy. Tak z ciekawosci zadalismy pytanie wiodącemu dilerowi w BB o przeglad DSG - na pytanie czy wiedza jak to sie robi, tak. Drugie pytanie, czy maja jakis sprzet do tego - hmm, a co to jest. Na kolejne pytanie czy robili to kiedys - nie, ale jaka to trudnosc :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodastopien skomplikowania tej czynnosci jest zblizony do wymiany oleju w silniku,nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Dig Dug, no to spróbuj to zrobić w seacie :lol: jest taka sama sytuacja.
w ogóle jest tak, że generalnie wiekszość tych ludzi drętwieje na słowo "DSG" :lol:
Zamieszczone przez Dig DugPrzeciez taki numer prosi sie o sprawe sadowa i zwrot pieniedzy za serwis w innej firmie (Seat czy Audi).
(i tu się pije wódkę a nie serwisuje samochody... :lol: )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Panowie pamietacie jak pytałem czy wymieniac olej w zwykłym automacie.Dilerzy i SAP mówili ze nie trzeba i nie ma tam filtra,podczas gdy w fachowym warsztacie wymieniono mi i olej i filtr oleju.Tak,ze o zdanie tzw "fachowców" z autoryzowanych warsztatów nawet nie ma co pytac,bo oni tak naprawde wiedzą mniej niz my.Oczywiscie u mnie wymiana oleju wyglądała tak jak piszą powyzej,czyli spuszczenie i zalanie+filtr.W DSG wg mnie bedzie podobnie,bo zasada działania oprócz drugiego sprzegła jest taka sama.Jaro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jandrysLudzie od jutra kupujemy tylko automaty i zobaczycie że za rok wszystkie ASO będą wiedziały co to DSG, komputer z odsysarką do tego itp....
Kolejnośc, kupujcie, a potem ASO dostosuja sie do wymagań rynku jest zabraniem sie do tematu "od dupy strony"!!!!
Sam nie mam automatu i dopóki sie nie zmieni sytuacja (powód założenia tego topicu przez jego autora tj. szkoda, nie założył go żeby opisac jaka to pił pyszną kawe, kiedy to ASO wykonało porzadnie i szybko serwis jego ukoszanej Octavi, czyz nie tak?) to nie myslę o autmatach. i sie nie dziwie się :szeroki_usmiech (Kononowicz)
A co do Twojej propozycji nakręcania koniunktury na automaty, to ja osobiście mam dosyc pieprzonego sponsorowania czegos, z czego nie moge skorzystac lub co mi nie może, nie chce pomóc.
Przykład: słuzba zdrowia - składki (ZUS), zbiórki (Owsiak, TV fundacje itp) placisz a gdy potrzebujesz, to Cie maja w dupie, chyba, ze kolejny raz zapłacisz - duuuuzo :evil:
THE ENDciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
Ale z automatami tak jest od X lat, ze jest to temat tabu i wszelkie serwisy robia wielkie oczy jak cos padnie i mowia, ze najlatwiej wlozyc druga skrzynie I to sie jeszcze jakis czas nie zmieni, generalnie temat skrzyni biegow w kazdym ASO to jest cos dziwnego, bo przeciez to sie nie moze zepsuc Olej, jaki olej. Filtr, a to tam jest jakis filtr
Dlatego takie rzeczy serwisowac i naprawiac, trzeba w warsztatach ktore specjalizuja sie tylko w skrzyniach i najlepiej robia tylko automaty
Komentarz
-
-
a jednak napisałem do Skody i jest nawet jakiś odzew - mógłbym jednak umówić sie na tą wymianę w Zakręcie, mogą urządzenie wypożyczyć.
nie wiem tylko dlaczego taką informację dostaję dopiero po intwrwencji w SAP :?: :!: :?
poza tym dowiedzialem sie też, że będą mieli tą maszynę (niekoniecznie potrzebną) na własność.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz